Rabarbermoes uit eigen tuin
In de tuin van mijn ouderlijk huis stond vroeger een rabarberstruik. Ik kan me herinneren dat we de rabarber zo van de struik aten, behoorlijk zuur. Maak je er moes van, dan is het verrassend lekker en fris.
Voor 4 personen
Benodigdheden
- snijplank
- schilmesje of dunschiller
- pan met deksel
- vork
Ingrediënten
- 500 gram rabarber
- ½ deciliter water
- 50 gram suiker
Bereiding rabarbermoes
De rabarberstelen wassen, dun schillen en in stukken van ongeveer 2 centimeter snijden. De rabarber met het water vlug aan de kook laten komen, en 10 – 15 minuten zachtjes laten koken (deksel op de pan!).
Controleer af en toe of er niet teveel water verdampt is. Als de rabarber goed gaar is, eventueel het overtollige kookvocht afgieten. De rabarber glad roeren, en op smaak brengen met de suiker, dan samen met de suiker nog even door laten koken.
Tip:
Als je de rabarber dun schilt, houdt deze zijn wat kenmerkende rode kleur.
Lekker als aanvulling op de warme maaltijd, of als toetje in combinatie met rijstepap, of Griekse yoghurt.
Ook lekker
Appeltoetje uit de oven
Eet dit appeltoetje met walnoten en rozijnen liefst warm met een beetje vanille- of zelfgemaakte custardvla.
Savooikool, lekker eenvoudig
Savooiekool is hetzelfde als groene kool. Serveer met aardappelpuree, warme stoofpeertjes en braadworst.
Koekjespudding met lange vingers
Ouderwetse comfort food, een vanillepudding met lange vingers. Zowel lauw als koud een lekker toetje.
Schorseneren met een melksausje
Schorseneren met een melksausje Een groente die niet mag ontbreken in ons culinair geheugen zijn schorseneren. Bij ons thuis werd het vroeger met enige regelmaat gegeten. Het schoonmaken is wel een klusje. Trek in ieder geval keukenhandschoenen aan want bij het...
Romige hangop
Maak hangop van slagroom en yoghurt, combineer met fruit en je hebt een heerlijk romig toetje vol met proteïnen en vitamine C.





