Rabarbermoes uit eigen tuin

In de tuin van mijn ouderlijk huis stond vroeger een rabarberstruik. Ik kan me herinneren dat we de rabarber zo van de struik aten, behoorlijk zuur. Maak je er moes van, dan is het verrassend lekker en fris.

Chocolade mousse
Voor 4 personen

Benodigdheden

  • snijplank
  • schilmesje of dunschiller
  • pan met deksel
  • vork

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • ½ deciliter water
  • 50 gram suiker

Bereiding rabarbermoes

De rabarberstelen wassen, dun schillen en in stukken van ongeveer 2 centimeter snijden. De rabarber met het water vlug aan de kook laten komen, en 10 – 15 minuten zachtjes laten koken (deksel op de pan!).

Controleer af en toe of er niet teveel water verdampt is. Als de rabarber goed gaar is, eventueel het overtollige kookvocht afgieten. De rabarber glad roeren, en op smaak brengen met de suiker, dan samen met de suiker nog even door laten koken.

Tip:

Als je de rabarber dun schilt, houdt deze zijn wat kenmerkende rode kleur.

Lekker als aanvulling op de warme maaltijd, of als toetje in combinatie met rijstepap, of Griekse yoghurt. 

Ook lekker

Schorseneren met een melksausje

Schorseneren met een melksausje

Schorseneren met een melksausje Een groente die niet mag ontbreken in ons culinair geheugen zijn schorseneren. Bij ons thuis werd het vroeger met enige regelmaat gegeten. Het schoonmaken is wel een klusje. Trek in ieder geval keukenhandschoenen aan want bij het...

Lees meer
Romige hangop

Romige hangop

Maak hangop van slagroom en yoghurt, combineer met fruit en je hebt een heerlijk romig toetje vol met proteïnen en vitamine C.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This