recept aardappelpuree

Dit is een luxe versie van aardappelpuree, door de toevoeging van het ei wordt de puree extra luchtig. Als je de puree liever maakt zonder ei, gebruik dan wat meer melk.

Voor 4 - 6 personen

Benodigdheden

  • schilmesje of dunschiller
  • pureestamper of mixer
  • pan met deksel
  • vork

 Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2-3 deciliter melk
  • 1 ei                                          
  • 20 gram boter of margarine
  • zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder, kerriepoeder

 

Bereiding aardappelpuree

De aardappelen schillen, wassen en halveren. Breng de aardappelen met een beetje water en zout aan de kook. Laat de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar koken. Voor aardappelpuree is het belangrijk dat alle aardappelen goed gaar zijn. Als je met een vork gemakkelijk in de aardappel kunt prikken, dan is de aardappel gaar.

Giet de aardappelen af en laat ze even droog stomen. Maak de aardappelen fijn met de pureestamper of mixer en roer er het ei, de boter en melk doorheen. Breng de puree op smaak met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en kerriepoeder.

 

Pin It on Pinterest

Share This