recept koffiemousse met banaan
Voor vier personen

Benodigdheden

  • handmixer
  • 2 mengkommen
  • diep bord of kommetje
  • 4 glazen op coupes
  • vork
  • spatel of grote metalen lepel

Ingrediënten

  • 1 bekertje slagroom van 250 ml
  • 1 dl sterke koffie (espresso)
  • 2 grote bananen
  • 6 gram (3 blaadjes) gelatine
  • 2 eetlepels rum
  • 1 eetlepel en 1 theelepel suiker
  • 8 cacaoboontjes of andere chocolaatjes om te garneren

Bereiding koffiemousse

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water in een diep bord of kommetje. Zet koffie en meet 1 deciliter af. Los een theelepel suiker op in de hete koffie. Knijp de gelatine uit en los op in de hete koffie. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop in een mengkom de slagroom met een eetlepel suiker met de handmixer stijf. Schep de afgekoelde koffie door de slagroom. Prak in een mengkom de bananen.

Verdeel de banaanpuree over de vier coupes, besprenkel met enkele druppels rum en verdeel het koffie-slagroommengsel hierover. Zet de coupes een uurtje in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.

Garneer voor het serveren iedere coupe met een paar cacaoboontjes.

Ook lekker

Bierpap uit Venlo

Bierpap uit Venlo

Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.

Lees meer
error:

Pin It on Pinterest

Share This