Voor vier personen
Benodigdheden
- handmixer
- 2 mengkommen
- diep bord of kommetje
- 4 glazen op coupes
- vork
- spatel of grote metalen lepel
Ingrediënten
- 1 bekertje slagroom van 250 ml
- 1 dl sterke koffie (espresso)
- 2 grote bananen
- 6 gram (3 blaadjes) gelatine
- 2 eetlepels rum
- 1 eetlepel en 1 theelepel suiker
- 8 cacaoboontjes of andere chocolaatjes om te garneren
Bereiding koffiemousse
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water in een diep bord of kommetje. Zet koffie en meet 1 deciliter af. Los een theelepel suiker op in de hete koffie. Knijp de gelatine uit en los op in de hete koffie. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop in een mengkom de slagroom met een eetlepel suiker met de handmixer stijf. Schep de afgekoelde koffie door de slagroom. Prak in een mengkom de bananen.
Verdeel de banaanpuree over de vier coupes, besprenkel met enkele druppels rum en verdeel het koffie-slagroommengsel hierover. Zet de coupes een uurtje in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.
Garneer voor het serveren iedere coupe met een paar cacaoboontjes.
Ook lekker
Luchtige vanillebavarois
Deze vanillebavarois of vanillecreme is heerlijk luchtig. Je maakt het met gelatine, eieren, vanillesuiker, melk en een beetje zonnebloemolie.
Hopjespudding met zelfgemaakte karamel
Hopjespudding met zelf gemaakte karamel, je moet hier wel even bijblijven, maar dan is het resultaat heel mooi. De pudding smaakt lekker romig.
Saromayoghurt met vanillesmaak uit grootmoeders keuken
Deze yoghurt klop je op met vanillepoeder van Dr. Oetker (Saroma). Dit toetje is binnen tien minuten klaar en smaakt lekker fris.
Bitterkoekjespudding van tante Mien
Dit recept voor bitterkoekjespudding brengt je via zoete herinneringen terug naar grootmoeders keuken. Lekker ouderwets!
Sinaasappelbavarois van tante Mien
Dit recept voor sinaasappelbavarois zorgt voor een lekker luchtig toetje. Het recept is voor zes personen uit het Limburgse Culinaire Geheugen.