Voor vier personen
Benodigdheden
- handmixer
- 2 mengkommen
- diep bord of kommetje
- 4 glazen op coupes
- vork
- spatel of grote metalen lepel
Ingrediënten
- 1 bekertje slagroom van 250 ml
- 1 dl sterke koffie (espresso)
- 2 grote bananen
- 6 gram (3 blaadjes) gelatine
- 2 eetlepels rum
- 1 eetlepel en 1 theelepel suiker
- 8 cacaoboontjes of andere chocolaatjes om te garneren
Bereiding koffiemousse
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water in een diep bord of kommetje. Zet koffie en meet 1 deciliter af. Los een theelepel suiker op in de hete koffie. Knijp de gelatine uit en los op in de hete koffie. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop in een mengkom de slagroom met een eetlepel suiker met de handmixer stijf. Schep de afgekoelde koffie door de slagroom. Prak in een mengkom de bananen.
Verdeel de banaanpuree over de vier coupes, besprenkel met enkele druppels rum en verdeel het koffie-slagroommengsel hierover. Zet de coupes een uurtje in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.
Garneer voor het serveren iedere coupe met een paar cacaoboontjes.
Ook lekker
Het hele jaar zomerse aardbeien
Als je de heerlijke smaak van zomerse aardbeien wilt bewaren voor later, maak er dan compote van. Heerlijk bij de vla of yoghurt.
Sterrebosch pudding uit Wijchen
Een pudding gemaakt met lange vingers, bitterkoekjes, kersenlikeur en custard. Om je vingers bij af te likken zo lekker.
Chipolatapudding
Chipolata is een lekkere pudding met o.a. room, rozijnen, vanille en likeur.
Bierpap uit Venlo
Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.
Koffiebavarois, smullen
Deze koffiebavarois is het toetje voor koffieliefhebbers, lekker met cognac en afgemaakt met koffieboontjes.