bierpap recept

Bierpap uit Venlo

Het Culinair Geheugen
Bierpap is gemaakt met donker bier, eieren, melk, bloem en suiker. Het is het lekkerst als je het warm eet.
4 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • kookpan met een inhoud van 3 liter
  • garde
  • maatbeker
  • 2 mengkommen
  • keukenmixer

Ingrediënten
  

  • 1,5 liter halfvolle melk
  • 1 flesje donker bier 300 milliliter
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • kaneelpoeder om te garneren

Instructies
 

  • Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije mengkom en de eidooiers in de andere mengkom.
  • Klop de eidooiers los en voeg het bier en de bloem toe aan de eidooiers. Klop dit mengsel met een garde tot een glad papje.
  • Breng in de kookpan op middelhoog vuur de melk al roerend aan de kook, zet het vuur een beetje lager.
  • Schenk het biermengsel onder voortdurend roeren bij de kokende melk en zet het vuur weer wat hoger. Breng het geheel weer aan de kook en laat de pap minstens 2 minuten rustig doorkoken terwijl je blijft roeren.
  • Zet dan het vuur laag en voeg de suiker toe aan de pap, blijf roeren totdat de suiker goed is opgenomen. Zet het vuur uit.
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en schep de eiwitten luchtig door de pap.
  • Garneer de bierpap met een beetje kaneelpoeder.

Tip

  • Deze pap kan zowel warm als koud gegeten worden maar is warm het allerlekkerst.

Notities

Naar aanleiding van het eerste deel van het kookboek, Het Culinair Geheugen werd ons gevraagd of we het recept van bierpap konden delen.
Na enig speurwerk hebben we het gevonden, met dank aan Kay Wackers, hij heeft het gekregen van zijn grootmoeder, Truus Kater-Nelissen uit Venlo.
Trefwoord bier, dessert, lekker, pap, toetje

Pin It on Pinterest

Share This