Camps Mop koekjes
Benodigdheden
- 2 bakplaten
- bakpapier
- mengkom
- koekjessteker met een doorsnede van 9 cm
- kleine gladde koekjessteker voor het rondje in het midden
- deegroller
- diep bord
- bakkwastje
Ingrediënten
- 350 gram witte bloem
- 175 gram basterdsuiker
- 25 gram bakpoeder
- 35 gram margarine op kamertemperatuur
- 105 gram volle melk
Decoratie
- 100 gram kristalsuiker
- 1 flesje rode voedselkleurstof
Instructies
- Doe de bloem, de basterdsuiker, de bakpoeder en de melk in een mengkom, snij de boter er in kleine stukjes doorheen. Roer met een vork de ingrediënten door elkaar en kneed dan verder met je handen. Als alles goed gemengd is, kun je verder kneden op het aanrecht. Kneed net zo lang tot je een mooi stevig deeg hebt. Doe het deeg terug in de mengkom, dek de mengkom af en laat het deeg af een half uurtje rusten in de koelkast.
- Meng de suiker met de kleurstof tot mooie dieprode kleur in een diep bord
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dikte
- Steek met de grote steker koekjes uit het deeg en steek met de kleine steker uit het midden van ieder koekje een klein rondje. Er ontstaat zo een soort kransje.
- Maak de bovenkant van de koekjes met het bakkwastje met wat water een beetje vochtig en druk de vochtige kant van het koekje in de gekleurde suiker.
- Leg de koekjes op de bakplaten met voldoende tussenruimte.
- Verwarm de oven voor op 200 °C (conventionele oven) of 185 °C (hete lucht).
- Zet de bakplaten met de koekjes in de oven en bak de koekjes in 10 minuten gaar.
Notities
Meer lekkers
Gistbodem met banketbakkersroom voor een fantastische fruitvlaai
In deze vlaaibodem van gistdeeg is banketbakkersroom meegebakken. Een mooie basis voor allerlei fruitvlaaien. Kies voor vers fruit, uit blik of pot, of gebruik kant en klare vlaaivulling.
Lambertustaart bij feesten en partijen
Deze luchtige Lambertustaart wordt in Midden-Limburg vooral gegeten bij feestelijke gebeurtenissen.
Kruisbessenvlaai uit Limburg
Deze Limburgse kruisbessenvlaai is gemaakt met linzendeeg en heeft een fruitige, ietwat zure smaak.
Kersenlinzenvlaai
Een linzenvlaai is een traditionele Limburgse vlaai die niets met linzen te maken heeft. De naam verwijst waarschijnlijk naar het deeg dat gebaseerd is op een taart uit Linz (linzertorte).
Deze klassieker uit de Limburgse baktraditie is geliefd vanwege zijn eenvoud, frisse fruitige smaak en knapperige korst.
Bienestich, een luchtige taart
Deze kersenslagroomtaart is lekker luchtig en relatief snel klaar. 20 minuten voorbereiden en 40 minuten in de oven.







Wat leuk Marjo dat je het recept van onze familie opnieuw leven hebt ingeblazen!
We gaan er mee aan de slag.