Doe de mosselen in de teil en spoel ze af met koud water. Controleer de mosselen één voor één. Haal de mosselen waarvan de schelp kapot is en de mosselen die open staan en na een tik niet dicht gaan eruit.
Pel de ui en snij in halve ringen. Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Maak de prei goed schoon en snij in ringetjes. Was de bleekselderij en snij in stukjes. Was de bladpeterselie en de bladselderij en snij fijn.
Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in de pan. Voeg de groenten en kruiden toe aan de olie en laat even sudderen. Schenk dan de wijn bij de groenten in de pan.
Zodra de wijn kookt kunnen alle mosselen in één keer in de pan.
Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook en laat ze ongeveer 5 minuten koken. Schud de mosselen enkele keren goed om.
Als het goed is, zijn na ongeveer 5 minuten alle schelpen open.
Notities
TipServeer de mosselen met dipsausjes en brood met kruidenboter en een salade. Ook heerlijk met frietjes.Met dank aan Anneke Hendriks, een recept dat zij heeft gekregen van Greet, een voormalig collega.