Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 grote braadpan of hapjespan met deksel
  • houten lepel
  • snijplank met scherp mes
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 750 gram runderriblappen in blokjes gesneden
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 laurierblaadje
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel piccalilly
  • 2 deciliter warm water
  • 1 bouillontablet of 1 eetlepel bouillonpoeder
  • peper en zout

Bereidingstijd 20 minuten + 2 – 3 uur stoven

hachee recept

PIN IT

Hachee, lekker laten pruttelen

Dit hachee recept komt uit het Culinair Geheugen van Will Huijs-Roeffen. Combineer dit met haar wortelstamppoteen prima combinatie.

hachee

Bereiding hachee

Pel de ui en snij deze fijn. Dep het vlees droog met het keukenpapier en kruid het met peper en zout.

Verhit de boter in de braadpan op middelhoog vuur tot het schuim wegtrekt en de boter licht verkleurt. Bak het vlees rondom mooi bruin, voeg de ui toe en fruit deze mee in het braadvocht. Doe de bruine suiker, de kruidnagels, de mosterd, het laurierblaadje, de azijn, de ketjap en de piccalilly bij het vlees in de pan en roer goed door.

Doe er dan de bouillontablet of bouillonpoeder en het warme water bij, zorg ervoor dat het vlees net onder staat. Breng het geheel zachtjes aan de kook en zet dan het vuur op de laagste stand.

Gebruik eventueel een vlamverdeler en laat het vlees met het deksel op de pan enkele uren sudderen totdat het goed gaar is. Minimaal 2-3 uur geeft het lekkerste resultaat. Als je merkt dat er teveel vocht verdampt, vul het dan aan met een scheutje warm water.

Proef na de bereidingstijd of de hachee goed op smaak is, voeg anders nog wat peper/zout of bouillonpoeder toe.

Tip

Als je geen al te grote braadpan hebt, is het handig om het vlees in twee porties aan te braden, het schroeit dan sneller dicht en blijft daardoor malser.

Ook lekker

Spekruitertjessaus

Spekruitertjessaus

Spekruitertjessaus of speksaus is zo’n lekker winters gerecht, serveer met gekookte aardappelen, een eitje en sla.

Lees meer
Runderpoulet met champignons

Runderpoulet met champignons

Het vlees in dit recept voor runderpoulet moet minstens drie uur sudderen, hoe langer hoe lekkerder. Serveer met champignonsaus en aardappelpuree.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This